Planlegg januarshoppingen

med Ingen kommentarer

Det er tid for motekupp. Men bli ikke blendet av at alt er så billig. Planlegg shoppingen, råder imagestylist Lone Tiller Kirkeby.

Imagestylisten i BærumsavisenBÆRUMSAVISEN Nr. 2, 2012
Tekst: Charlotte Sissener

Akkurat nå er det sedvanlige januarsalget i gang. Butikkene forsøker å kvitte seg med varene som ikke ble solgt unna før jul og både høst- og vinter-kolleksjonene settes mye ned i pris. Det betyr at du kan gjøre mange kupp i disse dager. Men hva lønner det seg å se etter i jungelen av salgsplakater?

Tenk deg om

– Det bugner i butikkene, og du kan gjøre kupp, men mitt råd er å planlegge! Det viktigste er at du ikke blir blindet av at det er så billig. Tenk over om du trenger dette plagget. Økonomien er trang i januar for folk flest, derfor skal du også tenke deg godt om, råder Lone Tiller Kirkeby.

Hun er profesjonell shoppinghjelper, garderobeplanlegger og imagestylist i I am Bli ny-studio i Sandvika.

Rydd i skapet

Ofte florerer det av ”Ta 3 – betal for 2”- tilbud. Kirkeby mener at man ikke nødvendigvis bør slå til på det.
– Trenger du tre T-skjorter? Kanskje kan man kjøpe en pen og litt mer spesiell skjorte med litt bedre kvalitet til samme prisen?, foreslår hun.

En annen feil man kan gjøre er å kjøpe et plagg som egentlig sitter for trangt – bare fordi det var så billig. Imagestylisten mener derfor at du bør ta et dypdykk i klesskapet ditt før du legger ut på en ny shoppingtur.
– Gå hjem og rydd i skapet ditt. Finn ut av hva du egentlig trenger. Få ut alt som blir ”skapfyll” og vær lur. Ikke fyll opp med mer skapfyll, oppfordrer hun.

Tidløse plagg

– Det som ikke passer, det som er for trangt eller for stort, kan du gi til Fretex. Bygg videre på de klærne som er fine til deg og lag den garderoben du trenger og som fungerer både på jobb og på fritiden. Finn de plaggene og kombinasjonene som gir de signalene du ønsker å gi. Så kan du gå ut og gjøre kupp. For nå vet du hva du skal ha, sier Kirkeby.

Imagestylisten mener det viktigste er å se etter de klassiske plaggene som aldri blir umotens.
– Let etter tidløse klassiske baseplagg, som kjoler, kåper, trenchcoats, skinn og vesker, avslutter Lone Tiller Kirkeby.

Rydd først — kjøp etterpå:

Imagestylist Lone Tiller Kirkeby foreslår at du gjør et dypdykk i klesskapet ditt før du går på shopping.

Les artikkelen fra BærumsAvisen side 8 (pdf 12,6 MB)

Legg igjen en kommentar